Punëtori i Croatia Airlines rezulton pozitiv në testin për COVID-19

772Shikime

Kroacia Airlines ka konfirmuar se një nga punonjësit e saj ka rezultuar pozitiv në testin për Covid-19. “Bazuar në testimin epidemiologjik, ne jemi në mund të konfirmojmë se një nga punonjësit e Kroacisë Airlines ka rezultuar pozitiv në koronavirusin. Për më shumë, ky punonjës është pjesë e Divizionit të Shërbimeve Teknike, i cili kryen detyrat e tij brenda zyrës. Punonjësi i lartpërmendur ka qenë në pushim mjekësor që nga 17 Marsi dhe ka qenë i izoluar në shtëpi që nga ajo kohë. Prandaj, ai nuk ka pasur asnjë kontakt të drejtpërdrejtë me asnjë nga kolegët e tij që nga 16 marsi “, ka thënë kompania. Më tutje në komunikatë thuhet, “Në përputhje me procedurat për trajtimin e rrethanave të tilla, dhe në përputhje me udhëzimet ekzistuese të përcaktuara nga autoritetet e shëndetit publik kroat, ne kemi filluar procesin e gjurmimit të të gjithë punonjësve që kanë pasur kontakte me kolegun e infektuar para se ai të shkonte në pushim mjekësor. Lista e të punësuarve do t’i dorëzohet autoriteteve kompetente të kujdesit shëndetësor dhe pritet që të gjithë të testohen për koronavirus “. Vendi i punës ku punonjësi i infektuar kryente detyrat e tij profesionale, si dhe të gjithë zonën përreth në Divizionin e Shërbimeve Teknike, ishin dezinfektuar më 18 mars, dhe përsëri u dezinfektuan sot. « Është e rëndësishme të theksohet që nga janari Kroacia Airlines vazhdimisht monitoron dhe ndjek rekomandimet e dhëna nga autoritetet përkatëse të shëndetit publik dhe profesional në lidhje me epideminë e koronavirusit. Në fillim të shkurtit, maska ​​kirurgjikale, doreza gome ishin në dispozicionin e punonjësve, lëngje dezinfektuese dhe sanitare u shpërndanë për të gjithë personelin operacional (fluturim, tokë, shitje dhe staf teknik) të cilët janë në kontakt të drejtpërdrejtë me pasagjerë. Për më tepër, manualet operative të kompanisë përcaktojnë procedurat për zbulimin e sëmundjes infektive te anëtarëve të ekuipazhit dhe pasagjerëve “, tha Kroacia Airlines.