Kompanitë ajrore që kanë pezulluar të gjitha operacionet

815Shikime

Kompania ajrore Baltik, Dolomiti, Madagaskari, Malta, Moldavia, Serbia, Transat, Austriak, Avior, BA, Brukseli, Cabo Verde, Compass, Cayman, Cebu, CSA i republikës Çeke, Egyptiar, Emiratet, Etihad, FlyOne, HK Express, Hop, Jet2, JetStar Azi, Kuwait, La Compagnie, Laudamotion, LEVEL, LOT, Luxair, Mali i Zi, Linjat ajrore të Paqësorit, Phillippines, AirAsia, kompanitë ajrore të Phillippines, Jordan Jordan, RwandAir, SA Express, Smartwings, Starlux, Sunwing, Thai Lion Air, Trans State Airlines, Transavia, TUI
Linjat ajrore ndërkombëtare të Ukrainës
Uzbekistan, Yemenia.

Linjat ajrore që kanë anuluar mbi 80% të fluturimeve janë:

SAS – 99% janë anuluar deri më 24 mars, linja ajrore skandinave do të operojë vetëm fluturime të shtuara në Spanjë dhe Portugali.

Ryanair – 99% ka anuluar nga 25 Mars
Ryanair thjesht do të operojë shërbime thelbësore të lidhjes midis Sh.B.A dhe Irlandës.

Cathay Pacific – ka anuluar vetëm 96%
Cathay Pacific do të kryejë tre fluturime në javë në 12 destinacione: Londër (Heathrow), Los Angeles, Vancouver, Tokio (Narita), Taipei, New Delhi, Bangkok, Xhakarta, Manila, Ho Chi Minh City, Singapori dhe Sidnei.

Lufthansa Group – ka anuluar 98% fluturime deri më 19 prill
Kryesisht fluturimi i riatdhesimit që operon me 700 nga 763 avionë të tokëzuar.

Air Mauritius – ka anuluar 96% fluturime  në Mars, me fluturimin e fundit nga Parisi të planifikuar për 29 Mars.
Air France – ka anuluar 90%  deri në maj.
Senegali ajror – ka anuluar 90% të fluturimeve  deri më 18 prill.
Aviana – ka anuluar 98% deri më 30 prill.
Copa – ka anuluar 80% të fluturimeve  deri në fund të prillit.
EasyJet – ka anulur 90% të fluturimeve  nga 24 mars
ElAl – ka anuluar 85%   fluturime  që shkojnë në Paris, Londër, Toronto, New York, Johannesburg.
Fiji Airways – 90% anuluar deri më 31 maj, fluturime që funksionojnë vetëm për në Singapor.
Finnair – ka anuluar 90%  deri në qershor.
IAG (British Airways, Iberia, Vueling) – Anulim 80% deri në maj.
KLM – 80% anulohet.  Ende operojnë disa fluturime për në Sh.B.A dhe Azi.
Koreja Ajrore – 85% deri në fund të Marsit.  Vendoset të zgjatet së shpejti.
Norvegjisht – 85% anuluan pa ndonjë afat kohor për të rikthyer ende rrjetin.

Qantas – 80% anuluar, me 100% të fluturimeve ndërkombëtare të pezulluara.  Linja ajrore Australiane do të vazhdojë të funksionojë afërsisht 40% të fluturimeve të brendshme.
Airways në Afrikën e Jugut – 90% anulohen deri më 31 maj. Vetëm një pjesë e vogël e fluturimeve të brendshme që funksionojnë.
TAP Portugalia – 90% e anuluar deri në maj.  Një grusht rrugësh që akoma funksionojnë në Evropë.
Virgin Atlantic – 80% deri në fund të Marsit.

 Kompanitë ajrore që operojnë 20-60% të fluturimeve të planifikuara

Aeroflot – 70% operacional.  Shumica e fluturimeve vendase që operojnë me fluturime ndërkombëtare që vazhdojnë akoma për në Amsterdam, Athinë, Berlin, Bruksel, Bukuresht, Budapest, Dublin, Gjenevë, Helsinki, Lisbonë, Londër, Madrid, Paris, Romë, Sofje, Stokholm, dhe Zagreb.
Aeromexico – 60% operacional.  akoma duke kryer fluturime të brendshme dhe disa evropiane.
Air Canada – Operimi i 50% të fluturimeve, me shumicën e fluturimeve vendase që funksionojnë, dhe fluturimet ndërkombëtare vetëm kanadezët që riatdhesojnë.
Kompania ajrore Zelanda e Re – 40% e fluturimeve që funksionojnë, me disa ishuj të Paqësorit të Jugut që mbeten të lidhura me pjesën tjetër të fluturimeve të vendit.
Kompania ajrore American  – që operojnë 50% të fluturimeve.  Pothuajse të gjitha shtëpiake.
Azul – 50% operacional deri në qershor.
Delta – Operative 30% e fluturimeve në Verë.
GOL – Operojnë 30-40% të fluturimeve deri në qershor.
Havaja – 60% operacional.  Kryesisht vendas dhe disa rrugë aziatike.
Japan Airlines – Operative 30% e fluturimeve.
JetBlue – 60% e fluturimeve operative.  kryesisht vendas.
Latam – Operative 30% e fluturimeve.
LoganAir – 45% operacional me pothuajse të gjitha fluturimet janë lidhjet në SHBA dhe ishuj.
Malajzia Airlines – që operon 50% të fluturimeve, kryesisht vendas dhe rajonal.
Qatar Airways – Operative 25% e fluturimeve pa shkallë kohe për rivendosjen e saj.
Singapor / Silk Air – 50% operacional deri në maj.
United – Operative 40% e fluturimeve.  Vetëm 15 rrugë ndërkombëtare do të funksionojnë, me 60% të fluturimeve të brendshme ende që funksionojnë.
Virgin Australia – që operon 25% të fluturimeve, me të gjitha fluturimet ndërkombëtare të anuluara dhe gjysma e fluturimeve të brendshme që funksionojnë.
West Jet – Operimi i 25% të fluturimeve me të gjitha fluturimet ndërkombëtare të pezulluara dhe 50% të fluturimeve vendase kanadeze të planifikuara.

Linjat ajrore me anulime minimale

Alaska Air – 85% operacional deri në maj, me të gjitha fluturimet që janë U.S. vendase.
Jugperëndim – 80% operacional deri në qershor, me pjesën më të madhe të rrjetit të rrugëve që është vendas.
Spirit Airlines – 80% operacional me shumicën e fluturimeve vendase.