Edhe kompania ajrore Air Baltic ndalon së funksionuari

1.09mijëShikime

Air Baltik nga Letonia është një nga linjat e para ajrore që ka njoftuar ndalimin e fluturimit. Linja ajrore do të pezullojë përkohësisht të gjitha lidhjet nga 17 Mars deri në 14 Prill. Gjithashtu kompania ajrore LOT ka bërë një njoftim të tillë të anulimit të fluturimeve.

Air Baltic ka ndërmarrë këto veprime sepse qeveria e Letonisë forcoi masat e sigurisë të Shtunën dhe ndaloi udhëtimin ndërkombëtar ajror në dhe nga Letonia më 17 Mars. Letonia dëshiron të kufizojë përhapjen e koronavirusit Covid-19.

Ajri Baltic nuk do të fluturojë më nga Estonia dhe Lituania deri më 17 prill. Të gjithë pasagjerët do të kontaktohen me email, u tha të dielën pasdite. Linja ajrore ka 1.600 punonjës dhe mbi 40 avionë në flotën e saj.

Situata është e ngjashme me kompaninë ajrore shtetërore polake LOT. Sipas njoftimeve të mediave, ajo tashmë anuloi të gjitha fluturimet e planifikuara deri më 28 Mars të Shtunën në mbrëmje. Kjo vlen për fluturimet nga Polonia dhe Hungaria, ku operon LOT ish Budapesti.

Për shkak të përhapjes progresive të virusit Covid-19 dhe kufizimeve të udhëtimit nga qeveria dhe autoritetet, filiali austriak Ryanair Laudamotion dhe CSA thuhet se kanë vendosur të marrin masa të tilla drastike. Prandaj, Laudamotion është planifikuar të ndërpresë pothuajse të gjithë programin e fluturimit nga e hëna në 31 mars, me shumë pak përjashtime.

 

Ndërsa një numër vendesh, përfshirë Gjermaninë, tani kanë vendosur të mbyllin kufijtë, do të pasojnë më shumë linja ajrore. Lufthansa gjithashtu kishte njoftuar dje se do të zvogëlojë ofertën e saj me 70 përqind në një afat të shkurtër. Ende është e paqartë nëse do të qëndrojë në atë mënyrë dhe në çfarë mase trafiku ajror ish Gjermania do të preket nga mbyllja e kufijve në Gjermani dhe vendet e tjera.