Themeluesi i Easyjet kërkon zvogëlimin e flotës!

810Shikime

Aksionari më i madh i Easyjet ka kritikuar prej kohësh rritjen e flotës. Sidoqoftë, ideja e tij për një flotë me një maksimum prej 250 avionësh bëhet akoma aktuale në krizën pas COVID-19.

Themeluesi dhe aksionari më i madh i linjës ajrore Easyjet, Stelios Haji-Ioannou, ka kërkuar që flota e Easyjet të tkurret për një çerek për shkak të problemeve për aviacionin pas krizës së COVID-19. Raporton Birtanikja “Financial Times”.

Gazeta citon sipërmarrësin me perspektivë pesimiste: “Nëse mund të dalim nga ky ndalim efektiv i fluturimeve dhe jemi në një recesion financiar të parashikueshëm – të gjitha linjat ajrore do të duhet të rregullojnë planet e tyre të biznesit për të operuar flota shumë më të vogla se më parë”. Numri i avionëve dhe numri i porosive të avionëve të hapur janë thelbësore nga perspektiva financiare. Nga ana tjetër, gjithçka tjetër është pothuajse e pakuptimtë.

Haji-Ioannou ka kohë që është përpjekur të vendosë frenat në rritjen e flotës Easyjet. Pas porosisë më të madhe  së linjës ajrore deri më sot, një porosi nga 2013 për 35 A320s dhe 100 A320 Neos, themeluesi, i cili ende mban 33.7 përqind të aksioneve të Easyjet, u shfaq si një kundërshtar i vendosur i marrëveshjes së miliardë dollarëve. Sidoqoftë, ai nuk ishte në gjendje të ndikoj kundër shumicës së aksionarëve. Avionët do të vazhdojnë të dorëzohen deri në vitin 2022.